Wolfraam, ook wel tungsten genoemd, is een zwaar en duurzaam metaal dat vaak wordt gebruikt in de lassindustrie. Het is een van de meest populaire materialen voor TIG-lassen, vanwege zijn hoge smeltpunt en uitstekende elektrische geleidbaarheid.

Wolfraam wordt vaak gebruikt in TIG-lassen omdat het een langere levensduur heeft dan andere materialen. Dit komt doordat wolfraam een hogere smeltpunt heeft dan andere materialen, waardoor het minder snel slijt. Bovendien is het zeer elektrisch geleidend, wat betekent dat het stroom efficiƫnt kan geleiden en minder snel oververhit raakt. Hierdoor kan het langer worden gebruikt dan andere materialen, waardoor het een kosteneffectievere optie is.

Er zijn verschillende soorten wolfraam verkrijgbaar voor TIG-lassen, waaronder pure wolfraam, lanthanated wolfraam en ceriated wolfraam. Pure wolfraam is een van de meest voorkomende soorten en wordt vaak gebruikt in de lassindustrie. Het heeft een hoge smeltpunt, goede elektrische geleidbaarheid en een lange levensduur. Lanthanated wolfraam is een andere populaire optie en bevat een kleine hoeveelheid lanthana. Dit geeft het metaal een lager smeltpunt en een betere slijtvastheid. Ceriated wolfraam bevat een kleine hoeveelheid ceria en is een goede optie voor het lassen van dunne materialen.

Een van de grootste voordelen van wolfraam is dat het een zeer hard en sterk metaal is. Dit maakt het ideaal voor het lassen van materialen die aan hoge druk of wrijving worden blootgesteld, zoals machines en gereedschappen. Bovendien is het goed bestand tegen corrosie en roest, waardoor het een geschikte keuze is voor het lassen van materialen die blootgesteld worden aan water of vocht.

Wolfraam is echter ook een duur materiaal. Dit komt doordat het moeilijk is om te winnen en te verwerken, en omdat de vraag naar het metaal groot is. Daarom kan het een kostbare keuze zijn voor sommige projecten.

In samenvatting, wolfraam is een veel gebruikt en populaire metaal voor TIG-lassen vanwege zijn hoge smeltpunt

Uitleg wolfraam

Voor meer info van u ons altijd contacteren

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *